Dykning i cenoter

Det er efterhånden nogle år siden jeg har dykket sidst. Og jeg er lidt spændt på hvordan det skal gå når jeg skal ud at dykke i cenoter. Der kommer næsten ingen lys ned i hulerne i cenoterne og det er første gang jeg har dykket med lygte.

Farer man vild i hulerne, eller drister sig ind i nogle af tunnellerne, så skal man ikke forvente at komme tilbage til overfladen. Tunnellerne strækker sig op til 60 km. under jorden og forgrener uden i et uoverskueligt system af gange i forskellige retninger. Ikke alle tunneller er udforsket og kortlagt, det kræver ekstra dykkeruddannelse for at få lov at dykke i tunnellerne og kun få 100 mennesker har været inde i dem.

Der er drypsten både for oven og for under mig i hulen og jeg bruger rigtig meget ekstra luft for at styre min boyancy og ikke støde ind noget mens vi bevæger os rundt i det kringlede landskab af grå klipper.

Jeg har glemt alt om buddy-checks og håndsignaler. Men så snart jeg er i vandet, sidder dykningen stadig på rygraden og mine 2 dyk i de underjordiske huler i cenoterne var helt fantastiske. Jeg ville ønske jeg havde nogle billeder at vise, så jeg bedre kan dele oplevelsen.

Dette indlæg blev udgivet i Mexico. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Dykning i cenoter

  1. Troels skriver:

    Hello

    Det lyder ellers helt fantastisk, det gad jeg nu også godt prøve :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>