Kerner og fibre

Nej, hvor jeg savner rugbrød!

At rejse i Sydamerika har i den grad fået mig til at sætte pris på det danske brød. Her tager det max. 1 time fra start til slut at bage et brød. Jo, jeg har spurgt flere steder. Og det er hvidt som en McDonalds bolle og smagsløst. Når man trykker det flat med en finger, puster det sig uanfægtet op igen som en billig skumgummipude fra Jysk Sengetøjslager.

Og det lægger sig i en doven dvale i tarmen og opsuger alt der forsøger at arbejde sig forbi, så ikke engang den mest linde diarre kan gøre det af med denne svamp af en snylter.

Næh, giv mig brød, der har koldhævet 24 timer. Fyldt med kerner fibre – og smag.

Det bliver ikke helt uden glæde og forventning at jeg vender hjem til den danske brødkultur.

Eller endnu bedre – giv mig et tykt stykke fuldkornsrugbrød fra bageren. Med ost, ja!

Og smørrebrød også!

Dette indlæg blev udgivet i Argentina, Kenya. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Kerner og fibre

  1. Pia skriver:

    Kære globetrottere og rugbrøds-hungrende venner. Hvor er det dog vildt at læse om jeres oplevelse med verden – helt fantastisk! Jeg GA-læder mig til I kommer hjem og kan underholde med underfundige og vilde historier fra det VIRKELIGE liv! (Og så vi kan få nogle andre historier end dem der starter med “dengang jeg var i Kibbutz …” ;) ) Jeg ville gerne vedhæfte et billede af det mad jeg skal til at spise her i solskinnet på Bornholm sammen med min familie, men jeg kan ikke rigtig finde ud af det, så i stedet vil jeg male det i ord for jer :) … : nyopgravede kartofler med persille og dild fra haven, salat fra haven med hindbær (fra haven) og blåbær (fra haven), røget makrel, saltstegt sild med den gode bornholmersennep og hjemmelavede rødbeder og bløde løg, varmrøget laks, fiskefileter med citron og remoulade af de torsk JEG pirkede i forgårs i min fars båd, fiskefrikadeller fra min morfar, Christiansø-karry sild med æg fra onkel Jens, Allinge-bagerens lækre softkernerugbrød, skinkesalat med tomater fra drivhus og frisk basilikum, emmethaler, chedder og chevreost med brændenælde og syltetøj med hyldeblomst og citron fra markedet på havnen og Svaneke Bryghus’ gode øl og saft osv osv…. På denne danske Morten Korch idylliske ædeferie er JEG er vist i hvert fald IKKE blevet smallere:) Kys og tanker Pia

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>